Update WordPress 4.9: HTML widget

In WordPress 4.9 is er veel onderhuids nieuw, maar ook vooral iets nieuws in de widgets. Er zijn nieuwe widgets bijgekomen, en die zijn allemaal handig. Je ziet ze vanzelf wel staan bij Weergave > Widgets. De belangrijkste is de HTML Widget. Voorheen kon dat alleen met de Tekst Widget. In de nieuwe HTML widget zit een HTML-editor, compleet met automatisch sluiten en aanvullen van tags, en met handige kleurcodering.

Je kan nu dus je eigen custom widgets maken, als je maar een beetje HTML kan!

Vanaf nu beschikbaar

iPhone als USB-schijf gebruiken met iFunBox

Het komt vaak voor dat studenten werk kwijt zijn (stick kwijt / vergeten / kapot, server-map verdwenen, uploaden vergeten/mislukt). Deze software maakt van je iPhone een USB schijf: http://www.i-funbox.com

Ook handig als je een iPhone als videocamera of audiorecorder gebruikt, omdat je dan makkelijk en snel de opnames op de Mac of PC over kan zetten.

Als je je iPhone verbindt met de Mac en iFunBox opstart zie je de map Algemeen geheugen: die kun je als USB-stick gebruiken. Camera-bestanden en Audio zie je ook meteen staan, en kun je vanaf daar direct kopiëren.

schermafdruk-2016-11-06-13-38-57

Een heel andere optie is dat de studenten zelf op hun eigen iPhone bijvoorbeeld de App File Manager kunnen zetten waarmee je je iPhone via iTunes of een browser kan benaderen.

Plaatjes en Video van Flickr in je website

Class demo

In Flickr kies je de Share-button, kopieer je dat adres (bijv https://flic.kr/p/MNxq4L) en plak je dat in WordPress, direct in een bericht. Is hierboven ook zo gedaan.

Kan niet in HTML-websites: daar moet je de url van het plaatje inplakken. De url kun je zien bijvoorbeeld in Safari, bij Ontwikkel > Toon Paginabron > bronbestanden.

schermafdruk-2016-10-24-17-51-35

 

~~VIDEO~~

Video van Flickr kun je ook inplakken in WordPress, met het Share-adres (bij de Share Button). Net zoals een Youtube video. Bij de video staat er ook de Embed code. Die code kun je ook inplakken in een HTML-website. Ziet er bijvoorbeeld zo uit:

<a data-flickr-embed="true"  
href="https://www.flickr.com/bla" title="~~VIDEO~~">
<img src="https://bla.jpg" width="854" height="480" alt="~~VIDEO~~"></a>
<script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>

WordPress formulier verstuurt geen mail: opgelost

Als je formulier opeens geen mail meer verstuurt (het lijkt van wel, maar het komt niet aan) dan kan je dat oplossen door de plugin SMTP Mailer aan te zetten en in te stellen. Om de plugin in te stellen heb je de gegevens van je SMTP-server nodig.

Zowel Contact Form 7 als het Jet Pack-formulier hebben hier recentelijk opeens last van.

In latere updates is dit alweer opgelost. Dus dan kan de SMTP plugin weer uit. Het kan zijn dat de SMTP-plugin het opeens niet meer doet, als je een SMTP-server gebruikt die niet bij het domein hoort.

Nieuw in WordPress 4.5

In de Theme Editor kan je nu direct een logo plaatsen, je kan je Favicon beter previewen, er zit nu ook een Responsive Previewer in de Theme Editor, en onderhuids zit er een betere image editor die de plaatjes compacter maakt. En je kan nu inloggen met je email-adres.

Je kan nu een link plaatsen met Cmd-K of Ctrl-K.
Drie streepjes geeft nu een horizontale lijn:


Zie voor de meer update informatie dit artikel.