Beste website bezoeker,

Van harte welkom op mijn cross mediale website! Onder andere is op deze website te vinden: fotorapportages, berichten en artikelen. Klik, scrol, zoom en ontdek! Indien u vragen, klachten of hulp (nodig) heeft kunt u op mijn contact pagina terecht.

Met vriendelijke groetjes,

Artikel:

 

Hoe mijn passie ontstond

Een groot deel van mijn leven ben ik, Iris Neline Kuit (18), druk bezig met het creëren van beeld materiaal zowel fotografie als film. Een hobby dat uiteindelijk ontwikkelde tot één van mijn grote passies. Van een jaarlijks inspanning naar maandelijks tot uiteindelijk dagelijks werk.

“Het moment dat ik mijn ogen opende legde mijn vader alles vast: de vakanties, mijn eerste stapjes, mijn eerste hapjes. Altijd en overal was er een camera in de buurt. Het duurde niet lang voor ik mijn eigen ‘selfies‘ maakte en er vandoor ging met mijn vaders mobiele en spiegelreflexcamera rond zesjarige leeftijd. Naast het klikken kreeg ik op acht jarige leeftijd een mini laptop waar ik animaties maakte met tekeningen uit Paint en creëerde ik eigen producties waar een paar vrienden van mij een rol in namen. Toen mijn vader een nieuwe camera kocht rond de tijd dat ik op de middelbare school zat, mocht ik zijn oude camera overnemen. Het avontuur begon met vrienden met- of van vrienden, landschappen en vakantie foto’s. Uiteindelijk breidde het uit naar portret- en sinds kort evenementen fotografie.”

“De eerste keren dat ik mijn camera mee smokkelde een concertzaal in was alles behalve eng aangezien het een compact camera was. Een spiegelreflex camera daarin is in de meeste poppodia verboden of niet toegestaan, net zoals op festivals. Dat merkte ik toen ik aan het fotograferen was bij Jake Bugg, een Britse zanger met een zeer unieke klank. De beveiliging kwam eerst de zaal in om een dronken man uit het publiek te escorte en vervolgens merkten ze dat ik aan het fotograferen was. Mij werd verteld dat ik niet mocht fotograferen en dat ik direct mijn camera moest opbergen en anders de camera werd afgenomen. Ik knikte, beloofde en na vijf minuten klikte ik weer – stiekem. Grotendeels fotografeerde ik tijdens concerten, festivals en openbare evenementen op eigen initiatief. Sinds een paar maanden fotografeer ik ook vrijwillig voor poppodium De Flux, muziekplatform 3voor12 NH en in opdracht voor beginnende muzikanten. Ik dook zelfs een keer een studio in met Herman Brood Academie studenten. Wat een gekke ervaring was dat, binnen en met daglicht. Wél motiveerde het mij om meer bezig te zijn met fotografie buiten evenementen en portretten. Mijzelf zie ik over tien jaar nog steeds fotograferen en wie weet als vaste baan.”

– Iris Neline Kuit

 

 

Fotorapportages:

HBA studenten in Ekko 10/01/2018

Herman Brood Academie studenten die drie avonden in de Ekko in Utrecht vullen voor een beoordeling. In opdracht en op eigen initiatief schoot ik beelden van de muzikale studenten – achteraf werden de beelden op social media verspreid.

– Iris Neline Kuit

Jett Rebel in Paradiso 01/01/2018

Jett Rebel gaf één van zijn langste shows op de eerste avond van het nieuwe jaar met veel bekende gasten – ook ik was aanwezig en schoot de volgende beelden:

– Iris Neline Kuit