Tekenen voor dummy’s:

Ik ben de laatste tijd veel aan het tekenen. Ik kan mijn creativiteit er goed in kwijt. Het is net als dromen, alles kan. De fantasieën die in je hoofd afspelen kun je tijdens het tekenen vastleggen op papier.

Iedereen kan tekenen, dus jij ook. Of ik in die uitspraak geloof, dat weet ik niet. Ik weet wel dat je het kan leren. Je talent verteld je dan wel hoe goed je bent. Volg de volgende stappen hier onder en kijk hoe ver je komt.

 

Stap 1: gewoon beginnen

Leren tekenen kost tijd. Je moet weten welke materialen je waarvoor moet gebruiken. Hoe je met de attributen om moet gaan. Het is belangrijk dat je jezelf een kans geeft. Als je iets echt graag wil dan merk je dat als je er harder aan werkt je steeds vooruitgang boekt.

 

Stap 2: wees realistisch

Helaas kun je niet verwachten dat jouw tekening of schilderij naast het werk van Rambrand komt te hangen. Ook Rembrand en van Gogh hebben veel geoefend, sterker nog pas na de dood van Van Gogh werden zijn schilderijen gewaardeerd en populair. Daarvoor moesten mensen er niets van weten.

 

Stap 3: Ga experimenteren

Haal al je teken/schilder spullen uit de kast en ga een middag lekker tekenen en van alles uitproberen. Het is niet erg als het niet in één keer lukt of het plaatje in je hoofd er heel anders uit ziet dan in de werkelijkheid. Probeer verschillende materialen uit en kijk welke creatie er uitkomt.

 

Stap 4: Plaatje in je hoofd

We kennen het allemaal. Het plaatje wat in je hoofd zit ziet er altijd anders uit dan in het echt. Laat het los. Door te werken vanuit kleuren, ontstaat er uiteindelijk iets wat veel mooier is dan dat je voor ogen had.

 

Stap 5: Bijhouden

Bewaar alles wat je hebt gemaakt. Als je het na een tijdje allemaal naast elkaar legt zal je vanzelf zien dat je vooruitgaat.

Dit zijn enkel wat tips. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Laat in de reacties weten hoe het met jouw tekenkunsten ervoor staat.